Πρόωρη Εκσπερμάτιση

2013-06-07 11:17
Τι είναι
Ως πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται η αδυναμία ελέγχου της εκσπερμάτισης από τον άνδρα, για «ικανοποιητικό» χρόνο κατά την διάρκεια της κολπικής διείσδυσης. Αν και δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή, στην επιστημονική κοινότητα, χρονική διάρκεια, αρκετοί άνδρες βιώνουν εκσπερμάτιση κάτω από ένα λεπτό.
 
Αιτίες
Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται σε οργανικά ή ψυχογενή, συγγενή ή επίκτητα αίτια, σχετικά με τον σεξουαλικό παρτενέρ ή όχι καθώς και μπορεί να σχετίζεται με στυτική δυσλειτουργία. Αν η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει μετά την κολπική διείσδυση δεν αποτελεί αίτιο υπογονιμότητας.
 
Εκτός της πρόωρης, που απαντάται και πιο συχνά, υπάρχουν και άλλες διαταραχές εκσπερμάτισης. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα αίτια είναι διακριτά και διατίθενται αποτελεσματικές και οριστικές θεραπείες, ανά περίπτωση. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η απουσία (ή ανεσταλμένη) εκσπερμάτιση, η καθυστερημένη εκσπερμάτιση, η παλίνδρομη εκσπερμάτιση κ.α.
 
Διάγνωση
Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε ένα πλήρη διαγνωστικό έλεγχο που περιλαμβάνει:
 
α.Ιατρικό Ιστορικό:
Λεπτομερές ιστορικό για διαβήτη, νευροπάθειες, τραύματα, λοιμώξεις ουροποιογεννητικού συστήματος, χειρουργικές επεμβάσεις, λήψη φαρμάκων. Επίσης, απαραίτητο είναι το ιστορικό ούρησης και εκσπερμάτισης ενώ σημαντικό παραμένει και το ψυχοσεξουαλικό ιστορικό.
β.Κλινική εξέταση:
Περιλαμβάνει εξέταση των γεννητικών οργάνων, ορθού και εκτίμηση του προστάτη.
Αδρή νευρολογική εκτίμηση με κυριότερα το βολβοσηραγγώδες αντανακλαστικό και τον τόνο του σφιγκτήρα του ορθού. Ανάλυση ούρων και κ/α ούρων.
 
γ.Απεικονιστικές εξετάσεις:
  • Διορθικό υπερηχογράφημα
  • Ντόπλερ υπερηχοτομογραφία
  • Κυστεοσκόπηση
  • Ουρομετρία
  • Ουροδυναμική εξέταση
Θεραπεία
Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο έχει θεσπίσει ιατρικά πρωτόκολλα καθώς και συνδυαστικές θεραπείες για να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης.
 
Ανδρολογικό Ινστιτούτο
Κηφισίας 180-182
Νέο Ψυχικό, 15451
Τηλ.:  +30 210 6749349 
Fax: +30 210 6756956 
info@andrologia.gr